Bezoek de buren

Eetwinkel AMBACHT: (H)eerlijk Lokaal

Eetwinkel AMBACHT is gelegen in de monumentale molenaarswoning nabij de Friedesse Molen in Neer. Deze pittoreske plek aan de Neerbeek is de plek waar diverse ambachten en streekproducten samenkomen. Het molenaarsambacht wordt nog steeds uitgevoerd in de watermolen en onder andere het slagersambacht en het ambacht van het ijs maken in de naastgelegen molenaarswoning.

Je kunt er terecht voor (h)eerlijke lokale producten. Deze producten zijn op ambachtelijke wijze bereid. Denk daarbij aan vlees(waren) en barbecue producten uit eigen slagerij, kaas van de boerderij, maaltijden, salades, belegde broodjes, vers ijs en nog veel meer. Het roomijs wordt bijvoorbeeld gemaakt met verse melk van de boer en fruit van telers uit de regio Onder het genot van een hapje en een drankje kun je (h)eerlijk genieten op het terras aan het water, binnen in één van de eetkamers of producten kopen om thuis te nuttigen.

Eetwinkel Ambacht staat voor (h)eerlijke lokale producten. Hierbij is aandacht voor duurzaamheid, korte ketens en transparantie. Eigenaar Leon Hermanns, ook mede-eigenaar van Slagerij Koos Hermanns in Weert,  verkoopt en promoot al jaren eerlijke producten uit de regio. Zo is Leon al bijna 10 jaar ‘geselecteerd Livar specialist’. Livar is varkensvlees van het bijzondere Limburgse kloostervarken: ambachtelijk, eerlijk en lekker!

Eetwinkel AMBACHT is geopend van woensdag tot en met zaterdag. In het molenseizoen (mei-september) is de eetwinkel ook geopend op zondag.

Hopelijk tot snel bij Eetwinkel AMBACHT!
Of kijk op de website eetwinkelambacht.nl

Volg Eetwinkel Ambacht op sociale media via Facebook of Instagram.

Molens in de regio
Midden-Limburg is een regio met veel beken en rivieren met toch wel flink wat hoogteverschillen. Dat maakt dat er veel watermolens in de omgeving staan. De Friedesse Molen is gelegen in de gemeente Leudal. Vanwege de grote hoeveelheid aan (water)molens in het Leudal is er een website waar ze allemaal op staan.

Een overzichtje van watermolens die opengesteld zijn in de buurt:
Leumolen
Er is ook een site over watermolens in heel Nederland.