Welkom bij de Friedesse Molen in Neer. Je bent iedere zondagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur van harte welkom om de 700 jaar oude watermolen te bewonderen.

Wilt u een tafel reserveren bij onze buurman Eetwinkel Ambacht, bel dan naar 06-15542777 of mail naar eetwinkelambacht@gmail.com.

Word nu Vriend van de Friedesse Molen

 

De Friedesse Molen kan niet zonder u!

Sinds 2002 is de Friedesse Molen na 40 jaar stilstand weer het bruisende middelpunt van Neer. De 700 jaar oude watermolen draait iedere zondag tussen mei en oktober als nooit te voren. De stichting die de molen in eigendom heeft kan het onderhoud niet alleen. Draag daarom een steentje bij aan het behoud van bijzondere plek.

Als u dit jaar Vriend van de Friedesse Molen wordt krijgt u als ‘Dank je wel’ de wandelgids “Wandelen langs watermolens” van ons bestuurslid Ellen Luijks.
Ellen is boswachter, wandelaar en uiteraard dol op watermolens. In de wandelgids staan 19 wandelingen langs 33 watermolens in beekdalenlandschappen door heel Nederland. Wij zijn er trots op dat onze Friedesse Molen op de cover prijkt en uiteraard vertrekt er ook een wandelroute.

Inschrijven als vriend van de Friedesse Molen kan via onderstaande link
Ja, ik word vriend

 

 

 

Deze film werd gemaakt in het kader van het project “Langs Sporen, biografie van een landschap”van Grenspark Maas-Schwalm-Nette.